<p pstyle="Intro">Sinds vrijdag 2 oktober moeten pati&euml;nten, bezoekers en medewerkers een mondneusmasker dragen bij een bezoek aan ziekenhuis Rijnstate. (Foto: Tineke van de Lagemaat)</p>

Sinds vrijdag 2 oktober moeten patiënten, bezoekers en medewerkers een mondneusmasker dragen bij een bezoek aan ziekenhuis Rijnstate. (Foto: Tineke van de Lagemaat)

Mondneusmaskers in Rijnstate

Vanaf vrijdag 2 oktober moeten patiënten, bezoekers en medewerkers een mondneusmasker te dragen bij een bezoek aan ziekenhuis Rijnstate in Arnhem.

Dit geldt voor alle patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar. Zij dragen, net als in het openbaar vervoer, een eigen niet-medisch mondneusmasker of ontvangen dit bij binnenkomst. Medewerkers van Rijnstate dragen ook een mondneusmasker.

Hiermee geeft Rijnstate gehoor aan het dringend advies van de overheid om een mondneusmasker te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Daar horen ook ziekenhuizen bij. Patiënten en bezoekers dragen een eigen mondneusmasker. Als ze er geen bij zich hebben krijgen ze er een bij de ingang van het ziekenhuis. Ze houden dit mondneusmasker gedurende het hele bezoek op. Bezoekers die klachten hebben, worden in principe niet toegelaten. Voor patiënten die zijn opgenomen in het ziekenhuis geldt dat ze alleen buiten hun eigen kamer een mondneusmasker dragen.

Bovenstaande maatregelen zijn aan verandering onderhevig. Wijzigingen in landelijke en regionale maatregelen en het verdere verloop van de corona-epidemie kunnen maatregelen en afspraken veranderen.

Kijk voor actuele informatie op www.rijnstate.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden