<p>Als het doortrekken van de A15 doorgaat, heeft dat grote gevolgen voor het groene buitengebied van de gemeente Duiven nabij Groessen.</p>

Als het doortrekken van de A15 doorgaat, heeft dat grote gevolgen voor het groene buitengebied van de gemeente Duiven nabij Groessen.

Beslissing over doortrekking van A15 laat op zich wachten

De uitspraak van de Raad van State over de doortrekking van de snelweg A15 is uitgesteld. Het is een complexe zaak die meer tijd vraagt, heeft de hoogste rechtsprekende instantie van ons land laten weten.

Eind juni trok de Raad van State vier zittingen uit voor het behandelen van de beroepsschriften van meer dan vijftig appellanten die zich verzetten tegen de doortrekking van de A15 van Ressen (bij Bemmel) naar Oudbroeken (aan de A12 tussen Duiven en Zevenaar). Onder die partijen de Dorpsraad Loo, het Bewonersoverleg Groessen en Milieuvrienden Duiven.

Jan Rasing van de Dorpsraad Loo is nauw betrokken bij de zaak. Dat de beslissing is uitgesteld verrast hem niet. “We hadden gehoopt op een uitspraak omdat je dan weet waar je aan toe bent, maar hier hadden we wel een beetje rekening mee gehouden. Het is, zoals de Raad van State ook zegt, een complexe zaak. Prima dat ze de tijd nemen om er goed naar te kijken.”

Rasing denkt niet dat het uitstel positief dan wel negatief voor hem en andere mensen en partijen die tegenstander zijn van de doortrekking kan worden uitgelegd. “Nee, dat geloof ik niet. Het geeft alleen aan dat ze de zaak zeer serieus nemen. Dat is op zich positief.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden