<p>Het echtpaar Groeneveld met op de achtergrond burgemeester Arend van Hout en zijn vrouw, die het gouden paar namens de gemeente kwamen feliciteren.</p>

Het echtpaar Groeneveld met op de achtergrond burgemeester Arend van Hout en zijn vrouw, die het gouden paar namens de gemeente kwamen feliciteren.

Gouden echtpaar Groeneveld doet niets liever dan cruisen

Ze voelen zich goed, Arend Groeneveld (76) en Marian Groeneveld-Alma (71) uit Westervoort. Vorige week vierden ze hun 50-jarige bruiloft. Na gezondheidsproblemen van Arend jaren geleden, gaat het nu weer goed. En daar leven ze naar.

Sinds 2008 maakte het echtpaar al achttien keer een cruise. De hele wereld voeren ze over en de bedoeling was het gouden huwelijksfeest ook met een cruise te vieren, samen met hun zonen Björn en Jürgen, hun schoondochters en de vijf puberkleinkinderen. Die cruise op de Middellandse Zee gaat vanwege corona niet door, maar dat het echtpaar volgend jaar samen weer het ruime sop kiest, staat wel vast. Marian: “Dat is onze manier van genieten. Een schone kamer, lekker eten en drinken en iedere dag een andere plek.”

Marian werd geboren in Deventer, Arend in Bremerhaven in Duitsland. Zijn Nederlandse roots brachten hem naar Arnhem, waar hij zijn aanstaande vrouw ontmoette. Na hun trouwen woonden ze nog vijf jaar in Arnhem, voor ze 45 jaar geleden naar de Vrouwenslag in Westervoort verhuisden. Marian: “We waren een van de eerste bewoners van de Broeklanden.”

Arend Groeneveld werkte 38 jaar, tot aan zijn vervroegde pensionering, bij OHRA, Marian in de gezondheidszorg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden