Ruim baan voor honden in recreatiegebied Rhederlaag

Donderdag 1 oktober begint voor beheerder Leisurelands van recreatiegebied Rhederlaag het laagseizoen. Dat betekent dat honden er weer los mogen lopen.

Leisurelands verdeelt het jaar in een hoogseizoen (1 mei tot 1 oktober) en een laagseizoen (1 oktober tot 1 mei). In het hoogseizoen kan er van zonsopgang tot zonsondergang van de zon en het water worden genoten. Er zijn strandjes, speeltoestellen, horecavoorzieningen en verhuurbedrijven. Vanwege de open verbinding met de IJssel is Rhederlaag (bij Lathum) populair bij watersporters.

In het laagseizoen dat morgen ingaat, is dat allemaal anders. Dan wordt het te koud om te zwemmen en te zonnebaden. Recreatiegebieden zijn dan wel uitermate geschikt voor een hardlooprondje of een lekkere wandeling met de hond. Die kunnen ravotten op het strand en een duik nemen.

Leisurelands beheert twintig recreatiegebieden in Gelderland en Noord-Limburg. De gebieden zijn het hele jaar geopend en de toegang is gratis. Wie met de auto komt moet wel parkeergeld betalen. Voor mensen die regelmatig met de auto een gebied bezoeken, kan het aantrekkelijk zijn een parkeerpas te kopen. Een pas voor het hele laagseizoen kost 37,50 euro. Een dagkaart 3 euro.

www.leisurelands.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden