Het nieuwe shirt van het DVV-scheidsrechterstenue is niet zwart maar lichtblauw.
Het nieuwe shirt van het DVV-scheidsrechterstenue is niet zwart maar lichtblauw.

ARAG FairPlay-certificaat DVV

Het tekort aan KNVB-scheidsrechters zorgt voor druk bij veel amateurvoetbalclubs. Vaak moeten ze voor wedstrijden zelf een scheidsrechter regelen. DVV uit Duiven heeft het in dat opzicht goed voor elkaar. Voor de tweede keer heeft de club het ARAG-certificaat in de wacht gesleept.

Verzekeraar ARAG is partner van de scheidsrechters in het Nederlandse voetbal. Ze willen sportief spel stimuleren en daarom heeft het bedrijf samen met de KNVB de FairPlay-certificering ontwikkeld. Amateurvoetbalclubs worden aangemoedigd aan de slag te gaan met een professioneel scheidsrechtersbeleid, omdat goed opgeleide scheidsrechters er samen met spelers en trainers voor zorgen dat wedstrijden sportief en plezierig verlopen. Op dit moment zijn slechts negentig van de ongeveer 2400 amateurvoetbalclubs in Nederland in het bezit van het ARAG-certificaat.

Ellen ter Avest van de KNVB reikte op donderdag 17 september mede namens ARAG het nieuwe certificaat uit aan Erwin van Veghel van de scheidsrechterscommissie van DVV. Scheidsrechters van de club waren daarbij aanwezig. Kort daarvoor verraste voorzitter Theo Jansen van de ‘Club van 100’ van DVV de clubscheidsrechters met nieuwe tenues van Nike.

Mensen die ook af en toe een wedstrijd willen fluiten kunnen zich melden. DVV draagt zorg voor een gedegen begeleidingstraject.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden