Frank Futselaar. (Foto: Barbara Kerkhof)
Frank Futselaar. (Foto: Barbara Kerkhof)

Frank Futselaar: geslaagde laatste test voor 'Londen'

Frank Futselaar won zaterdag in Leiden brons op het NK 10.000 meter op de baan. Het was een geslaagde laatste test voor de Westervoortse hardloper, die op zondag 4 oktober in Londen gaat proberen zich te kwalificeren voor de Olympische marathon in Japan volgend jaar.

Doelen van Frank Futselaar waren meedoen om de medailles en een tijd lopen van onder de 29 minuten. Ook dat laatste lukte: 28.50. Aan de race deden ook internationale toppers mee. Winnaar werd de Keniaan Nicolas Kipkorir Kimeli in een razendsnelle tijd van onder de 27 minuten. Mike Foppen werd Nederlands kampioen in 27.59. Zilver was er voor Stan Niesten.

Frank: “Ik wist dat ik niet mee zou kunnen met een groepje internationale atleten en met Mike. Ik hoopte dat daar achter een mooi groepje zou ontstaan en dat gebeurde ook. Helaas stapten halverwege enkele jongens uit, waardoor ik er in het tweede deel grotendeels zelf voor stond. Gelukkig kon ik een goed tempo handhaven en onder de 29 minuten finishen. Ik ben tevreden. Ook omdat ik een zware trainingsweek achter de rug had.”

Alles is nu gericht op de marathon in Londen op 4 oktober. Frank Futselaar wil daar de Olympische limiet van 2.11.30 lopen. “Ik ben er klaar voor.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden