Het bedrijf dat eind oktober gemiddeld de meeste fitcoins heeft per werknemer, wordt uitgeroepen tot 'fitste werkgever van De Liemers'.
Het bedrijf dat eind oktober gemiddeld de meeste fitcoins heeft per werknemer, wordt uitgeroepen tot 'fitste werkgever van De Liemers'.

Liemers Vitaal gaat in oktober op zoek naar 'de fitste werkgever’

In mei introduceerden Egon Zweers uit Duiven en voormalig Duivenaar Gerjo Schepers uit Otterlo Liemers Vitaal. Onder het motto ‘Van klappen naar fietsen en stappen’, werden inwoners van de Liemers gemotiveerd in beweging te komen. In combinatie met het ondersteunen van goede doelen en het steunen van lokale ondernemers. Nu is er een fitchallenge: ‘Wie wordt de fitste werkgever van De Liemers?’

De challenge loopt van 1 t/m 31 oktober en alles draait om bewegen. Want mensen die bewegen voelen zich fitter, en onderzoek wijst uit dat mensen die zich fitter voelen ook gelukkiger zijn en productiever. Daaruit kwam het idee voort een challenge te organiseren, waarmee werkgevers hun medewerkers letterlijk in beweging brengen. Wandelen, hardlopen, fietsen, het maakt niet uit wat. Een beloningssysteem en een winnaar aan het eind, maken het aantrekkelijk om mee te doen.

Er is ook een koppeling met een goed doel: ‘Hart voor Elkaar De Liemers’. Inwoners van De Liemers met (ernstige) geldzorgen kunnen zo, ook door te bewegen, via Liemers Vitaal een uitje verdienen. Bijvoorbeeld kaartjes voor een avondje-uit met het gezin.

De rol van Liemers Vitaal is die van motivator en stimulator. Daarnaast zorgt de organisatie voor allerlei 'vitale' informatie over voeding, beweging, ontspanning en slapen.

Hoe werkt het? Om te beginnen moeten deelnemers de It’s My Life-app downloaden. It’s My Life is een platform van lokale communities die zelf de regie nemen over hun gezondheid. Vervolgens kunnen door te bewegen zogenaamde fitcoins worden gespaard. Iedere tien minuten fietsen of iedere duizend stappen (wandelen/ hardlopen) levert één fitcoin op. De app houdt het allemaal nauwgezet bij.

Winnaar van de fitchallenge is uiteraard de werkgever die eind oktober gemiddeld de meeste fitcoins heeft per werknemer. Liemers Vitaal stelt als prijs een ‘vitale beloning’ in het vooruitzicht die ‘past bij het winnende bedrijf’.

Alle ondernemers in de Liemers met minimaal vijftien medewerkers kunnen meedoen. Kleinere bedrijven kunnen samen als één team inschrijven. Er is een bijdrage verschuldigd van 197 euro, plus 1,25 euro per deelnemende medewerker. Het geld wordt gebruikt ter ondersteuning van het project ‘Hart voor Elkaar De Liemers’, voor de organisatie en voor de prijs voor het winnende bedrijf.

Kijk voor alle informatie en inschrijven op: www.liemersvitaal.nl. Of neem contact op met Gerjo Schepers, telefoon: 06 2856 2270, email: meedoen@liemersvitaal.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden