Voorbeelden van boetseer- en beeldhouwwerk. (Foto: Diny Voulon)
Voorbeelden van boetseer- en beeldhouwwerk. (Foto: Diny Voulon)

Beeldhouwen en boetseren

Het najaar leent zich bij uitstek voor het volgen van een cursus. Kreatieve Kring Westervoort voorziet daarin met cursussen beeldhouwen en boetseren.

Het is ook mogelijk een combinatiecursus beeldhouwen/boetseren te volgen, zodat beide technieken kunnen worden uitgeprobeerd. De woensdagavondcursus bestaat uit 26 lessen en begint op 23 september (20.00-22.00 uur). De donderdagochtendcursus start op 8 oktober (09.30-12.00 uur) en bestaat uit acht lessen. Het is mogelijk later in te stromen of eerst vrijblijvend een kijkje te komen nemen. De cursussen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Deelnemers worden individueel begeleid. Leslocatie is Kulturhus De Nieuwhof aan de Rivierweg.

Boetseren is het proces van vormen maken met klei, het bakken en vervolgens het glazuren. Een ervaren docente leert de gangbare boetseertechnieken aan. Bij beeldhouwen wordt gebruik gemaakt van zachte speksteen en de hardere steensoorten albast en serpentijn. Gereedschappen zijn: hamer, beitel, rasp en vijl. Als het beeld klaar is, moet het worden geschuurd en gepolijst.

Voor meer informatie en aanmelden: Riky Rothengatter, telefoon 026 311 96 59. Tijdens de lessen worden de coronarichtlijnen in acht genomen. 

Kijk voor het complete cursusaanbod op: www.kreatievekringwestervoort.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden