Bij afwezigheid van Jan Terlouw verrichtte locoburgemeester Ineke Knuiman van Duiven de officiële ingebruikname van de fontein.
Bij afwezigheid van Jan Terlouw verrichtte locoburgemeester Ineke Knuiman van Duiven de officiële ingebruikname van de fontein.

Jan Terlouw Fontein in vijver van Horsterpark

De vijver in het Horsterpark is verfraaid met de Jan Terlouw Fontein. De fontein is vernoemd naar de 88-jarige oud-D66-politicus vanwege zijn inzet voor Hope XXL. Deze Duivense stichting streeft naar een betere wereld, waarin iedereen zijn of haar leven kan waarderen met minstens een acht.

Uiteraard was het de bedoeling dat Jan Terlouw zelf de fontein in werking zou stellen, in aanwezigheid van zijn voltallige familie. Helaas kon dat niet doorgaan vanwege een tragische familiegebeurtenis. Locoburgemeester Ineke Knuiman van Duiven nam de honneurs waar door aan een touwtje te trekken dat door de brievenbus hing in een deur. Een situatie die verwees naar het alom gewaardeerde tv-optreden van Jan Terlouw bij De Wereld Draait Door in december 2016. Terlouw sprak toen over touwtjes die vroeger uit brievenbussen hingen, zodat iedereen gemakkelijk naar binnen kon. Indirect stelde hij daarmee het ontbreken van vertrouwen in de huidige tijd aan de orde.

De fontein heeft een spuithoogte van 36 meter. Deze week spuit de fontein om het kwartier. Bezoekers van het theepaviljoen in het Horsterpark krijgen iedere avond tussen 18.00 en 21.00 uur gratis een stuk appeltaart bij afname van een consumptie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden