De Westervoortse kermisgasten Mark ten Bosch (l), Frans Brink (m) en Fred van Essen.
De Westervoortse kermisgasten Mark ten Bosch (l), Frans Brink (m) en Fred van Essen.

Expositie oude kermisfoto's gaat wél gewoon door

De kermis in Westervoort gaat dit najaar niet door, maar de jaarlijkse expositie van oude kermisfoto’s van Frans Brink wél. Voor het derde achtereenvolgende jaar in het leegstaande pand van Blokker in winkelcentrum De Wyborgh. Vanaf heden tot 7 oktober tijdens openingsuren. Gratis toegang.

Frans Brink is van jongs af aan een verzamelaar van ansichtkaarten. Aanvankelijk alleen van Arnhem, maar sinds hij in 1976 naar Westervoort verhuisde ook van Westervoort. De kermis voegt de laatste jaren een dimensie toe aan het verzamelen. Brink krijgt ook steeds meer respons van dorpsgenoten die hem materiaal beschikbaar stellen. De expositie omvat 75 oude kermisfoto’s op A4- en A3-formaat. Dankzij Fred van Essen is het ook gelukt de namen van de kermisgangers die op de foto’s staan te vermelden.

Net als voorgaande jaren heeft Mark ten Bosch zijn collectie kermis-shirtjes beschikbaar gesteld ter aankleding van de ruimte. Oud-kermiskoning Ten Bosch heeft ook dit jaar een shirt laten maken, al is het in een beperkte oplage: welgeteld vier shirts. De toepasselijke opdruk luidt: ‘‘t geet niet deur’.

Frans Brink komt graag in contact met mensen die oude kermisfoto’s in hun bezit hebben. Email: fgh.brink@hetnet.nl, telefoon: 06 4095 6169.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden