Danslerares Jacqueline Parmentier verheugt zich op de samenwerking met filmmaker Paul Haans. (Foto: Gerard van Bree)
Danslerares Jacqueline Parmentier verheugt zich op de samenwerking met filmmaker Paul Haans. (Foto: Gerard van Bree)

Westervoortse balletschool maakt film

Hoe corona-proof de wereld er dit nieuwe dansseizoen uit zal zien, laat zich lastig voorspellen. Maar dat weerhoudt Jacqueline Parmentier, oprichter en eigenaar van Balletschool Blanche in Westervoort, er niet van om groots te blijven dromen én ondernemen. Samen met filmmaker Paul Haans werkt zij aan de verrassende dansfilm Marie die op zaterdag 18 september 2021 in Pathé Arnhem haar rode loper première beleeft. In zeven zalen tegelijk zal de film worden vertoond aan alle dansers, familie en speciale genodigden.

In de fantasievolle film, die vol zit met verwijzingen en knipogen naar het bekende verhaal van Mary Poppins, dansen ruim tweehonderd leerlingen van alle leeftijden mee. Marie speelt zich af in en rondom Arnhem en Westervoort – met een zwierig vleugje Parijs – en wordt opgenomen op vele binnen- en buitenlocaties, waaronder Sonsbeekpark en het Vestagebouw.

Steunbetuigingen
De verplichte sluiting vanaf maart zorgde afgelopen seizoen ook voor Balletschool Blanche voor onzekere tijden. Na de versoepeling van de eerste maatregelen konden de online lessen en inspiratievideo’s worden omgezet in buitenlessen op het schoolplein, en in het nieuwe dansseizoen mag er met de juiste voorzorg ook weer binnen worden gerepeteerd. Maar wat bovenal indruk maakte op Jacqueline Parmentier was de loyaliteit van de ouders en Westervoortse gemeenschap.

“De gevreesde opzeggingen bleven uit, er kwamen alleen maar steunbetuigingen”, vertelt Jacqueline. “Dit sterkte mij in het idee dat ik vooral moet blijven denken in creatieve oplossingen en niet in beperkingen, juist in deze voor iedereen lastige tijden. Mijn school bestaat inmiddels 38 jaar en ik heb hier letterlijk generaties op les, en ook vele leerlingen klaargestoomd voor een professionele dansopleiding. Onze voorstellingen zijn door de jaren heen steeds groter aangepakt en uitgegroeid tot volwaardige producties in Schouwburg Arnhem. Dat had ik nooit gekund zonder alle hulp van mijn team, ouders en vrijwilligers.”

Droom
Jacqueline droomt er al jaren van om een keer een echte dansfilm te maken. “Dit is hét moment. Ik weet zeker dat ook nu iedereen weer mee zal werken om deze grootse productie mogelijk te maken. We gaan dit keer ook actief op zoek naar sponsors en donateurs. Deze zijn nodig om het ambitieuze project ook financieel haalbaar te maken. Daarnaast ben ik enorm verheugd dat het is gelukt de Westervoortse filmmaker Paul Haans aan boord te halen. Ik ben erg enthousiast over zijn werk en gedrevenheid en kijk er naar uit de productie in nauwe samenwerking met hem te realiseren.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden