Kindermiddag Mosterdhof, een wijk in beweging

De kinderen konden meedoen aan spelletjes, er werd geknutseld en gevoetbald, er was een springkussen en er werden gezellige chill-gesprekken gevoerd.
De kinderen konden meedoen aan spelletjes, er werd geknutseld en gevoetbald, er was een springkussen en er werden gezellige chill-gesprekken gevoerd. (Foto: A.Bremer)

Om van de Mosterdhof weer de aantrekkelijke wijk te maken die het vroeger was, is op initiatief van de gemeente een wijkontwikkelingsplan opgesteld. In het kader daarvan werd onlangs een kindermiddag gehouden.

De kindermiddag zou eigenlijk al in mei plaatsvinden, maar kon toen vanwege de corona-lockdown niet doorgaan. Nu wel. Dat was fijn voor de kinderen (die een leuke middag hadden) en voor de groep enthousiaste wijkbewoners die de activiteit had georganiseerd. De kinderen konden meedoen aan spelletjes, er werd geknutseld en gevoetbald, er was een springkussen en er werden gezellige chill-gesprekken gevoerd. Creon werkte mee door spelmateriaal uit te lenen en Wieleman zorgde voor tafels en partytenten. De inwendige mens werd uiteraard niet vergeten. Zelfgebakken pannenkoeken, ijs, limonade, koffie en thee, het was er allemaal.

“Een activiteit die laat zien dat de Mosterdhof in beweging is”, zegt Jacqueline Schilling, de aanjager van het wijkontwikkelingsplan. “Samen maken we de wijk tot een nog prettiger leefomgeving.”

De Mosterdhof is in de jaren 1972-1976 gebouwd op het terrein tussen de IJsseldijk, de Brugweg en de oude dorpskern. De wijk telt in totaal ongeveer 250 woningen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden