Frank Futselaar (midden) in actie op de baan. (Archieffoto)
Frank Futselaar (midden) in actie op de baan. (Archieffoto)

Frank Futselaar toont topvorm bij NK 5000 meter

Hoe staat het na zware trainingsweken in Zwitserland met de vorm van Frank Futselaar? Die vraag werd zaterdag 29 augustus door de atleet zelf beantwoord. Niet met woorden, maar met daden. Futselaar won zilver bij het NK 5000 meter op de baan. Zijn persoonlijk record ging er dik aan: 13.39.39 minuten.

‘Ik heb het vereiste niveau’, schreef Frank Futselaar in zijn column in deze krant van vorige week. Geen blufpoker bleek in Utrecht. Sterker nog: de Westervoorter domineerde de race. Dat het geen goud werd, had Futselaar ook al voorspeld. In de slotfase ging Mike Foppen, de kersverse Nederlandse recordhouder op de 5000 meter, hem voorbij, om uiteindelijk drie seconden eerder over de finish te komen: 13.36.37 minuten.

Hoewel het zilver voor Frank Futselaar slechts een bevestiging is van wat hij al wist (het zit goed met de vorm), is de toptijd belangrijk in de aanloop naar de marathon van Londen op 4 oktober. Daar, in een dan afgesloten St. James Park, wil hij de marathonlimiet lopen voor de Olympische Spelen volgend jaar: 2.11.30. In de aanloop naar die wedstrijd rest alleen nog het NK 10.000 meter op de baan op 19 september in Leiden. Ook daar verwacht Frank Futselaar zich te kunnen mengen in de strijd om de medailles.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden