De korte Liemerse oorlogsfilm Gabriël is binnenkort in Het Musiater te zien. De toegang is gratis. (Foto: Walter Verwaal)
De korte Liemerse oorlogsfilm Gabriël is binnenkort in Het Musiater te zien. De toegang is gratis. (Foto: Walter Verwaal)

Première korte film Gabriël in Musiater

Op dezelfde dag waarop in 1944 de bevrijding van Nederland gestart wordt, draait op zaterdag 12 september de film Gabriël vanaf 14.00 uur elk uur bij Het Musiater in Zevenaar.

De film is onderdeel van de gratis app ‘Vrijheid in de Liemers’  welke ontwikkelt is in het kader van 75 jaar vrijheid.

Het verhaal speelt zich af in het begin van 1945. Jacob (Bob van Bindsbergen) is een twaalfjarige Joodse jongen die zit ondergedoken met zijn zus Anna (Lisa Morrell) en oom Herbert (Juda Goslinga) in een kelder in een verlaten dorp in de Liemers. Boven hun hoofden wordt hevig gevochten om de vrijheid van Nederland. Op een dag ziet Jacob boven de grond een zwaargewonde jonge Duitse soldaat (Janis Krebbers) die zich omkleedt tot een Canadese soldaat, in een wanhoopspoging uit handen van de geallieerden te blijven. Als de soldaat bewusteloos neervalt, besluit Jacob om hem te helpen en neemt hem mee de schuilkelder in, zonder zijn zus en oom te vertellen wie de soldaat werkelijk is.

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus is het maximale aantal bezoekers per vertoning 66 personen. Om zeker te zijn van een plaats op het gewenste tijdstip, kun je reserveren via onderstaande website. De entree is gratis.

liemerskunstwerk.nl/het_musiater

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden