‘Inshallah a Boy’ speelt zich af in Amman, de hoofdstad van Jordanië
‘Inshallah a Boy’ speelt zich af in Amman, de hoofdstad van Jordanië Foto: Arti Film

Filmhuus Westervoort toont ‘Inshallah a boy’

woensdag 8 mei 2024 20:30

WESTERVOORT - Bij Filmhuus Westervoort in Huize Vredenburg is woensdag 8 mei 2024 de film ‘Inshallah a boy’ te zien. Dit is een ontroerend en vaak ook humoristisch drama dat zich afspeelt in Jordanië. Het verhaal is geïnspireerd door ware gebeurtenissen.

Nawal leidt een rustig leventje met haar man Ahmad en hun dochtertje in Amman, de hoofdstad van Jordanië. Als Ahmad plotseling in de nacht overlijdt krijgt ze niet echt de tijd om te rouwen, want ze raakt verwikkeld in een juridische strijd met haar bemoeizuchtige zwager. Volgens Jordaanse wetten heeft de familie van de echtgenoot namelijk recht op een deel van de erfenis als een vrouw geen zoon heeft. Ook blijken eigendomsbewijzen niet goed beschreven te zijn. Uit wanhoop om haar huis en haar leven met haar dochtertje te behouden, verzint ze een list om daarmee de rechtsprocedure uit te stellen en haar leven te ordenen. 

Programma

Vanaf 19.30 uur bent u welkom in Huize Vredenburg. Het eerste kopje koffie of thee is gratis. De film start om 20.00 uur en halverwege de avond is er een pauze.

Tickets

Zitplaatsen kunnen gereserveerd worden op www.filmhuuswestervoort.nl voor € 5,- per stuk. Uw plaats wordt dan tot 19.45 uur bezet gehouden.

Locatie