Afbeelding
Foto:

‘Nomansland Film Festival’: het Liemerse festival voor filmliefhebbersen jonge filmmakers

zaterdag 6 april 2024 12:30 tot 20:00

ZEVENAAR - Op 6 en 7 april vindt het enige filmfestival in de Liemers plaats in de Turmac Cultuurfabriek en Het Musiater van Zevenaar. 

Het Nomansland Film Festival is een festival vol producties, waarbij (jonge) Liemerse talenten de ruimte krijgen om te ontwikkelen. Het festival is tweeledig: de filmvertoningen èn invulling geven aan de Academy. De eerste editie van Nomansland Film Festival staat op zaterdagmiddag 6 april van 12.30 tot 20.00 uur in het teken van het vertonen van diverse films. Het programma is aangevuld met een aantal presentaties van talentvolle filmmakers. Op zondagavond 7 april zijn er 3 premières te bekijken in Het Musiater. De films die dan worden vertoond zijn van jonge Liemerse talenten, waarvan er twee speciaal voor dit festival een eigen film hebben gemaakt, onder begeleiding van de Nomansland Academy.
Het grootste deel van films staat op www.nomanslandfilmfestival.nl. Sommige onderdelen van het programma zijn gratis, anderen kosten € 5,- inclusief een drankje in Grand Café Hal 12. De premières zijn gratis te bezoeken. “We willen met dit filmfestival onder andere een gezellig en laagdrempelig festival in eigen regio organiseren, (jong) talent inspireren, het cultuuraanbod in De Liemers vergroten en een gezond filmklimaat creëren. Daarbij willen we films onder de aandacht brengen die normaal gesproken minder publiciteit krijgen en met het begeleiden van jonge Liemerse makers geven we hen een podium”, aldus de initiatiefnemers.
Het ‘Nomansland Film Festival is een samenwerking van de Liemerse filmmakers Paul Haans & Sascha Wensveen, Stichting Seven-Art Productie, Filmhuis Zevenaar en Het Musiater en wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuur- en Erfgoedpact De Liemers.