Afbeelding
Foto:

Expositie Toine Claessen in Huize Vredenburg

zondag 10 maart 14:00 - 17:00

WESTERVOORT - Toine Claessen exposeert vanaf 18 februari in Huize Vredenburg.

Toine Claessen is op zoek naar verwondering en essentie, in de natuur maar ook in de kunst, muziek en de grafische wereld. Van jongs af aan is tekenen zijn passie. In zijn studietijd en tijdens de uitoefening van zijn beroep als architect hield hij zich bezig met ontwerpen, technisch, grafisch en perspectief tekenen. In het najaar van 2017 heeft Toine de penseel weer opgepakt en lessen aquarelleren gevolgd. Het gaat hem meer om suggestie dan om perfectie en om de kunst van het weglaten. Hij is ook gefascineerd door meer vrij en grafisch te werken, wellicht geïnspireerd door architectuur, wiskunde en door grafici zoals M.C. Escher.

Zijn jongste passie is fotografie. Met camera struint hij natuurgebieden af op zoek naar een mooi plaatje van een vogel, vlinder, landschap, zonsondergang of zelfs sterrenhemel. Vaak in de Rijnstrangen, maar ook in eigen tuin, in de buurt of verder van huis. De verwondering en de essentie probeert hij vast te leggen in een van zijn vier passies: muziek, tekenen/aquarelleren, fotografie en architectuur. Tussen de kunsten onderling zit veel kruisbestuiving: ze beïnvloeden elkaar.

De expositie wordt zondag 18 februari  muzikaal geopend in Huize Vredenburg met medewerking van WingSpan en is verder te zien in de weekenden 24/25 februari, 2/3 maart en 9/10 maart van 14.00 tot 17.00 uur.

 

Locatie