De brug met de nieuwe schildering
De brug met de nieuwe schildering Foto:

Feestelijke opening Biddle Brug

zondag 4 juni 2023 11:30

WESTERVOORT - Eindelijk, het is zover ! Op 4 juni om 11.30 uur is de feestelijke opening van de Biddle Brug. 

Het herstel mag er wezen. Kunstenaar Joost Zwanenburg heeft met zijn kunstenaarscollectief VijfB het kunstwerk van Biddle aan de brug hersteld. De binnenkant van de Biddle brug heeft Joost Zwanenburg in stijl aangepast aan de omgeving met zelfs een portret van Biddle als ‘beschermeling’ van zijn viaduct. Chris Biddle kreeg in 1975 via de BKR regeling opdracht om de brug naar zijn idee te beschilderen. Na verloop van de tijd raakte het kunstwerk aan de brug echter in verval. De Biddle Brug aan de Liemersallee in Westervoort gaat zondag 4 juni officieel weer in gebruik worden genomen. Vele acties hebben het afgelopen jaar bijgedragen om de benodigde gelden bij elkaar te krijgen, echter het laatste stukje financiering van de ruim 55.000 euro neemt hopelijk de gemeente Westervoort voor haar rekening. Alle inwoners van Westervoort worden uitgenodigd om zondag 4 juni tijdens de officiële opening van het kunstwerk aan de Biddle brug bij te wonen. Filmbeelden van de herstelwerkzaamheden en tv opnames van het Biddle-project worden vertoond onder het genot van een hapje en een drankje. OBK zal een vrolijke noot ten gehore brengen. Na de inleiding van burgemeester Arend van Hout en voorzitter Arthur Boone van de SSCW zullen de dochters van Chris Biddle, Biloe, Bonnie en Sarah, de officiële opening verrichten. Als zijn gezondheid het toelaat zal ook oud- burgemeester Franz Grienberger deze opening bijwonen. Grienberger gaf in 1975 Chris Biddle toestemming zijn kunstwerk aan de brug aan te brengen. Voor liefhebbers zal zolang de voorraad strekt het Biddle boekje beschikbaar zijn en voor alle aanwezigen, hoe kan het anders, het Biddle Brug Borreltje.