Techniek is leuk!
Techniek is leuk! Foto:

Techniekdag de Liemers op zaterdag 3 juni

zaterdag 3 juni 2023 10:00 tot 16:00

ZEVENAAR - De Techniekdag de Liemers vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 juni bij Stafier in Zevenaar. Deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen laten op de Techniekdag door middel van doe-activiteiten zien hoe leuk en breed techniek is. 

Alle aspecten van techniek komen deze dag aan bod: van het maken van een windmolen tot een escape room spelen en van het graven met een minikraan tot programmeren van een robot.In het dagelijks leven spelen wetenschap en techniek een grote rol. Ook in sectoren waar je misschien niet zo snel techniek verwacht, zoals de zorg, het onderwijs of creatieve beroepen. Op de Techniekdag kunnen jongeren van 8-14 jaar ervaren hoe breed de techniek is. “Zo willen wij ze stimuleren te kiezen voor een technische opleiding. De technische sector biedt volop kansen en mogelijkheden op een goedbetaalde baan”, aldus de organisatie.

Techniekdag de Liemers wordt georganiseerd door VNO-NCW Midden en Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers. In de projectgroep zitten vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven: Liemers College/Technoplaza/Liemers Novum, Kremer Installatietechniek, Welling Bouw|Onderhoud en Bouwmensen Gelderland Oost.

Locatie en tijden

Stafier is gevestigd aan de Marconistraat 35-37 in Zevenaar. De Techniekdag is geopend van 10.00 tot 16.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Aanmelden is niet nodig.
Meer informatie over deze dag vind je op www.techniekdag.nl/techniekdag-de-liemers.