Afbeelding
Foto: Almicheal Fraay

InScience Experiments: junior weekend

zondag 19 maart 2023 13:00 t/m 16:00

Op zondag 19 maart is het feest in Bibliotheek de Mariƫnburg. Ontmoet vanaf 13:00 uur de onderzoekers die genomineerd zijn voor de Klokhuis Wetenschapsprijs! Ontdek wat ons bang maakt, hoe een zaadje weet of het wel of niet moet kiemen en hoe het kan dat sommige vaders niet kunnen lopen maar wel huppelen en nog veel meer! Breng je stem uit op je favoriete onderzoek, want om 15:15 uur is de prijsuitreiking, samen met een Klokhuis presentator.

Ook maak je zelf wetenschapsfilmpjes, doe je de leukste proefjes en volg je een kindercollege van kinderboekenschrijver Marc ter Horst. Hij geeft een stoomcursus klimaatverandering aan de hand van fossielen uit de ijstijd, spannende verhalen en grappige illustraties uit zijn boek Palmen op de Noordpool. Daarna mag je hem alles vragen wat je wilt en kun je een fossiel winnen bij de Palmen op de Noordpoolquiz.

Locatie