Afbeelding
Foto:

Luistercafé ‘t hoort in Westervoort: Oor voor Oekraïne

donderdag 30 november 2023 20:00

WESTERVOORT - Het luistercafé trok in de afgelopen maand veel aandacht. Mensen die daar hun oren te luister hebben gelegd voor dichters en muzikanten uit ons dorp, waren vol lof. Gemist? Niet getreurd!

Op vrijwel iedere laatste donderdag van de maand is er het luistercafé met een bonte variatie in woord en muziek.Op 30 november is er in ons luistercafé een mogelijkheid om meer te weten te komen over het land Oekraïne. Het land in oorlog, tussen oost en west, verlangend naar vrijheid, met onmetelijke vlaktes en graanschuur van Europa. Het dagelijkse nieuws overspoelt ons soms, maar dat is niet waar het op 30 november over zal gaan. Dit land, dat nu zo’n cruciale rol opgelegd heeft gekregen in de wereldpolitiek, is in haar geschiedenis naar ons idee voor menigeen heel interessant.

Dorpsgenoot Arjen Hiemstra (van 2009 tot 2018 predikant Protestantse Gemeente Westervoort), studeerde af in de Oosterse en Oost-Europese kerkgeschiedenis. Stichting gemeenschapscentrum de Herberg heeft Arjen bereid gevonden zijn dorpsgenoten meer over Oekraïne te vertellen. Hij neemt het publiek verhalenderwijs onder andere mee in de tijd dat prins Vladimir zich in de Dnjepr liet dopen, de eeuwenoude relatie met Polen, de kozakken die er een woest leven leidden en de Russen die in de tijd van Catharina de Grote dit land veroverden.
Het gesproken woord wordt afgewisseld met muziek uit dit boeiende land. Bovendien is er gelegenheid om Arjen vragen te stellen. Het zal vast weer een boeiende avond worden.

Luistercafé in Gemeenschapscentrum de Herberg
Dorpstraat 107.
Aanvang 20:00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.
Entree gratis, aanmelden is niet nodig.