• Alles

Dickens in de Liemers op 6, 7 en 8 december

zaterdag 7 december 16:00 t/m 21:00 uur

Dickens in de Liemers. Mensen die voorgaande jaren de gratis kerstmanifestatie bezochten, hebben het waarschijnlijk al in hun agenda staan. Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 december weer in het Horsterpark in Duiven. Wat is er anders dit jaar, vroegen we aan organisator André Oudendag.

1. Oud-Engels theater

Het meest trots is André Oudendag op een oud-Engels theater dat op het festivalterrein is opgebouwd. "Dat is iets bijzonders geworden. Veel hout en met van die velours rode gordijnen. Alle grote optredens zijn in het nieuwe theater. Daarmee zetten we een grote stap. Voorgaande jaren deden we het nog met een soort tent. Als het een beetje waaide klapperde en wapperde alles. De bouwers verdienen lof. Ze hebben er iets moois van gemaakt en alles is doorgerekend. Krachten en zo die erop kunnen komen in verband met de veiligheid. Ook de gemeente heeft bijgedragen aan het theater, met een leuke subsidie."

2. Straatlantaarns

Zeven straatlantaarns van elk vijf meter hoog in oud-Engelse stijl sieren het terrein. André Oudendag: "Echt heel mooi en allemaal handgemaakt."

3. Cellencomplex

Een rollenspel met een politieman is een vast onderdeel van het programma. De mensen die worden opgepakt kunnen dit jaar worden vastgezet in een cellencomplex. André: "Je zoekt naar nieuwe dingen en zo'n complex kwam ter sprake. Onze bouwers zagen het zitten en je staat ervan te kijken hoe ze het hebben geflikt. Gouden handjes die mannen."

4. 'De beste van Nederland'

Vier keer 'De beste van Nederland' werken dit jaar mee aan Dickens in de Liemers. Om te beginnen popkoor Repeat uit Duiven dat het Balk Topfestival won en zich daarmee officieus kroonde tot beste koor van Nederland. Ook aanwezig komend weekend in het Horsterpark is slager Bryan Greven, die doorgaat voor de 'beste worstenmaker van Nederland'. En dan zijn er nog twee docenten van het Liemers College die een innovatieve sneeuwschuiver hebben ontworpen. Met dat ontwerp wonnen ze enkele jaren geleden het tv-programma 'Het beste idee van Nederland'.

En wat is de vierde 'De beste van Nederland'? André Oudendag: "O nee, het is drie keer." Bedoelt hij soms dat Dickens in de Liemers het beste Dickens-festival is? André: "Nee, dat ga ik natuurlijk niet beweren. Dat moeten de mensen zelf maar bepalen."

Vermeldenswaard is nog wel dat er een boek is verschenen over vijf jaar Dickens in de Liemers. De mensen die werken in het theepaviljoen (en die nadrukkelijk deel uit maken van en betrokken zijn bij de organisatie), hebben het 'verhalenboek' reeds gekregen. De reacties waren talrijk. André: "Het roept mooie herinneringen bij ze op en ze kunnen het boek laten zien aan mensen in hun directe omgeving. Die reageren vaak verrast. Daaruit blijkt dat je bij Dickens in de Liemers geweest moet zijn om erover te kunnen oordelen." www.dickensindeliemers.nl.


deel deze activiteit

Locatie

Horsterpark
Duiven
Horsterparklaan
6922nr


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden