• Alles

Write for Rights: schrijf in het stadhuis

dinsdag 10 december 11:00 t/m 13:00 uur

Op 10 december is het Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor andere mensen die onrecht is aangedaan. Tijdens de Write for Rights 2019 besteedt Amnesty International speciale aandacht aan kinderen en jongeren. Amnesty International voert actie voor tien jongeren uit Canada, China, de Filippijnen, Nigeria, Zuid-Soedan, Mexico, Iran, Griekenland, Wit-Rusland en Egypte.

In Zevenaar en omgeving worden door de Amnestywerkgroep Zevenaar verschillende schrijfacties georganiseerd op diverse locaties en dagen. Op 10 december, de Internationale dag van de Rechten van de Mens, organiseert werkgroep Zevenaar op drie verschillende locaties schrijfacties. In het Gemeentehuis van Zevenaar aan de Kerkstraat 27 zijn tussen 12.00 – 15.00 uur de deuren geopend en is iedereen welkom om in actie te komen. Tussen 12.30 en 13.30 uur schrijven drie burgemeesters mee: burgemeester Van Riswijk van Zevenaar, locoburgemeester Knuiman namens Duiven en burgemeester Van Hout van Westervoort. In het Gemeentehuis van Westervoort aan het Dorpsplein 1 kunt u tussen 11.00 en 13.00 uur brieven schrijven. Tussen 13.15-15.15 uur kunt u schrijven in het Gemeentehuis van Duiven, Koning Willem-Alexanderplein 1.

Write for Rights heeft effect

Tijdens Write for Rights schrijven mensen naar autoriteiten van verschillende landen. Ze komen in actie voor mensen die onrecht is aangedaan. Mensen die gevangenzitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven: ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming. Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers om te veranderen. Want niemand wil bekendstaan als onderdrukker, folteraar of tiran.'


deel deze activiteit

Locatie

Gemeentehuis Westervoort
Westervoort
Dorpsplein 1
6931CZ


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden