• Alles
  • (1)
    Tentoonstelling

Sinterklaas komt aan bij de Veerdam

zaterdag 23 november 11:30 uur

Aanstaande zaterdag 16 november is de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn. Van daar is het maar een kippeneindje naar Westervoort, waar de Sint een week later, op zaterdag 23 november, groots wordt ingehaald. Komende zondag al (17 november) zijn er voorstellingen van 'De Grote Sinterklaasshow' in de sporthal van Sports Planet.

De aankomst in Westervoort op 23 november is per boot, heeft het management van de Sint laten weten. Rond 11.30 uur verwacht Sint voet aan wal te zetten bij de Veerdam aan de IJssel. Burgemeester Van Hout zal daar aanwezig zijn om Sinterklaas officieel welkom te heten. Onder begeleiding van de OBK Pietenband gaat het vervolgens naar het Dorpsplein, waar het vanaf 12.00 uur feest is. Er is onder meer een optreden van gymnastiekvereniging Aldo. Natuurlijk worden er ook gezamenlijk Sinterklaasliedjes gezongen. Sinterklaas en zijn Pieten hopen op droog weer, maar vooral op een grote opkomst!

De Pieten doen die dag meer dan gekke capriolen uithalen en pepernoten uitdelen. Ze letten ook goed op welke kinderen het mooist zijn verkleed. Twee kinderen worden uitgekozen en krijgen van Sinterklaas een cadeautje.

Na het programma op het Dorpsplein maakt Sinterklaas een rondje door winkelcentrum De Wyborgh, waarna hij vertrekt naar Kulturhus De Nieuwhof aan de Rivierweg. Daar is van 14.00 tot 16.00 uur een leuk (en gratis) programma. Kinderen kunnen onder meer pepernoten bakken, een 'Pietje' knutselen, meedoen aan een Pietenparcours en oud-Hollandse spelletjes spelen. Gelijk bij aankomst in De Nieuwhof (rond 14.00 uur) reikt Sint de prijzen uit van de kleurwedstrijd voor alle Westervoortse peuters, kleuters en wat oudere kinderen tot en met groep 4. De kleurplaten zijn uitgedeeld op alle scholen en peuterspeelzalen. Kinderen die kans willen maken op een prijs moeten hun kleurplaat uiterlijk woensdag 20 november inleveren bij Cigo op het Dorpsplein. Als ze het leuk vinden kunnen ze diezelfde middag in De Nieuwhof meedoen aan Pietengymnastiek en op woensdag 27 november aan pepernoten bakken. Activiteiten die onderdeel zijn van Sjors Sportief (zie www.sjorssportief.nl).

Sinterklaasshows

Van de voorstellingen van 'De Grote Sinterklaasshow' komende zondag 17 november in Sports Planet zijn de voorstellingen van 11.00 en 16.00 uur uitverkocht. Voor de voorstelling van 13.30 uur zijn nog enkele kaarten te koop via www.grotesinterklaasshow.nl, of bij Jumbo Mennings in Westervoort en Jumbo Gradussen in Duiven. De show is een initiatief van Sander Ketels. Westervoorter Ketels is een veelgevraagd clown, entertainer en dj. De Sinterklaasshow van dit jaar is weer een wervelende combinatie van een Pieten-ballet, herkenbare Sinterklaasliedjes, een hilarische buikspreekact en een verrassing voor Sinterklaas. DJ Piet brengt vooraf de stemming er al in en na afloop is er een 'meet & greet' met Sinterklaas.


deel deze activiteit

Locatie

Veerdam
Westervoort
Veerdam 1
6931SB


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden