• Alles
  • (1)
    Algemeen

Oscarwinnaar ‘Green Book’ bij Filmhuus Westervoort

woensdag 9 oktober 20:00 uur

Foto: Patti Perret

Bij Filmhuus Westervoort in Huize Vredenburg aan de Klapstraat is op woensdag 9 oktober de film ‘Green Book’ te zien. Een waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter en concertpianist die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter. Samen reizen ze door 'blanke' staten aan de hand van een speciale reisgids die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme. De film kreeg in februari een Oscar voor beste film.

Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur welkom in Huize Vredenburg. Het eerste kopje koffie of thee is gratis. De film begint om 20.00 uur en halverwege de avond is er een pauze. Slechthorenden kunnen dankzij de aanwezige ringleiding met een hoortoestel het geluid van de film beluisteren zonder storend omgevingsgeluid.

Tickets kunnen worden gereserveerd voor 5 euro per stuk op filmhuuswestervoort.nl.


deel deze activiteit

Locatie

Huize Vredenburg
Westervoort
Klapstraat 112
6931cm


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden