• Alles
  • (1)
    Algemeen

Expositie glaskunstenaar Jan Berends in Huize Vredenburg

vrijdag 12 oktober 14:00 t/m 17:00 uur

Wat allemaal mogelijk is met glas, laat Westervoorter Jan Berends vanaf 12 oktober zien tijdens een expositie in Huize Vredenburg. Een bezoekje is de moeite meer dan waard.

Jan Berends en glas, dat is een bijzondere combinatie. Al op jonge leeftijd kon hij gefascineerd kijken naar gebrandschilderde ramen in de kerk. Hij ontdekte dat glas leeft bij de gratie van licht. Hoe helderder het licht, hoe mooier de kleur.

De techniek van verf branden in glas heeft Jan Berends zich aangeleerd door cursussen en seminars te volgen. Hetzelfde geldt voor fusen, het samensmelten van verschillende kleuren en glas. Hij maakt nu zelf glas-in-lood ramen en sierobjecten. De glascreaties van Jan Berends zijn een combinatie van vakmanschap en toeval, omdat dit laatste bij glaskunst een integraal onderdeel is van de compositie. Vormen en kleuren ontstaan spontaan als hij aan het werk is. Zijn inspiratie haalt de Westervoorter uit de natuur en zijn leefomgeving, maar ook een artikel in een tijdschrift of krant kan een aanleiding zijn.

De expositie in Huize Vredenburg aan de Klapstraat 112 in Westervoort is geopend van 12 oktober t/m 4 november op vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis.


deel deze activiteit

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden