• Alles
  • (1)
    Algemeen
  • (1)
    Sport
  • (1)
    Muziek

Expositie schilderijen Marieke Laverman

zondag 21 oktober 12:00 t/m 14:00 uur

De eerste expositie die door de Stichting Vrienden van de Werenfriedkerk wordt gehouden toont schilderijen van Marieke Laverman. De schilderijen hebben zeer toepasselijk monumenten van Westervoort tot onderwerp. Met twaalf van de schilderijen heeft ze een kalender voor 2019 samengesteld die ook op de tentoonstelling te verkrijgen zal zijn.

In het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 oktober zijn de schilderijen te zien in de Werenfriedkerk (historische dorpskerk) Westervoort. Vrij toegankelijk op zaterdag van 12.00-17.00 uur, op zondag van 12.00-14.00 uur. Aansluitend vindt het concert plaats van popkoor "A sign of Friendship" uit Didam, van 15.00-17.00 uur.

Marieke Laverman woont nu ruim twee jaar in Westervoort. Ze schildert en geeft schilder- en tekenles in haar atelier aan verschillende groepjes enthousiaste cursisten. Afgelopen zomer heeft ze haar liefde voor historische panden en locaties gecombineerd met het schilderen. Twaalf locaties in Westervoort zijn in olieverf op doek of paneel terecht gekomen en dienen als kalenderplaat in een kalender 2019. Het leek haar erg toepasselijk om de schilderijen in de Werenfriedkerk, markant monument in de dorpskern, te exposeren.

Dit wordt de eerste expositie die in de Werenfriedkerk te zien is. De toegang tot de expositie is gratis. Een deel van de opbrengst van de verkoop van kalender en schilderijen gaat naar de Stichting.


deel deze activiteit

Locatie

Kerk van Werenfried
Westervoort
Dorpstraat 61
6931bd


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.