• Alles
  • (5)
    Algemeen
  • (1)
    Sport
  • (2)
    Muziek

Klassiek in De Verzameling

zondag 14 oktober 15:00 uur

Mitsuko Saruwatari Mitsuko Saruwatari is geboren in Tokyo, Japan. Na haar studie bij de Toho Gakuen School of Music won zij een stipendium ter beschikking gesteld door de Nederlandse regering. Hierdoor kon zij haar studie voortzetten bij Willem Brons aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.

Tijdens haar studie won zij o.a. de eerste prijs van het muziekconcours voor Franse muziek in Kyoto. Na het behalen van haar diploma's Uitvoerende Musicus en Kamermuziek, verdiepte zij haar spel gedurende twee jaar in Londen onder leiding van John Bingham. In 2004 richtte Mitsuko Saruwatari samen met een aantal musici uit het Koninklijk Concertgebouworkest het Uriël Ensemble op met een eigen concertserie in Amstelveen.

Het komend seizoen viert het Uriël Ensemble haar 3e lustrum. Het kamermuziekrepertoire dekt bijna alle belangrijke muziek uit dit segment. Na haar eerste Chopin-Cd verscheen in 2016 haar tweede Cd: 'Schumann the Poet'. Deze Cd bevat drie pianowerken van Schumann, die geïnspireerd zijn door literatuur. Deze Cd is door de Nederlandse en Japanse pers zeer goed ontvangen. De pers roemt haar lyrische en verfijnde spel gepaard gaande met een solide techniek. De laatste twee jaar verdiept Mitsuko zich in het herontdekken van een aantal pianowerken van de in vergetelheid geraakte Duitse meester-componist Wilhelm Berger. 


deel deze activiteit

Locatie

De Verzameling
Westervoort
Brouwerslaan 1a
6931ac


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.