• Alles
  • (2)
    Theater
  • (3)
    Muziek

Een wervelend concert geheel in kerstsfeer

zaterdag 18 december 20:00 uur

Zaterdag 18 december 2021 20.00 uur

Een wervelend concert geheel in kerstsfeerachtige omgeving.

Henk Kraaijeveld- zang

Daan Herweg – piano

Zack Lober – contrabas

Robert Pistolesi – drums

“…(Kraaijeveld) heeft zich ontwikkeld tot een zeer interessante muzikale persoonlijkheid, (…) ondergaat vele muzikale reizen, grensverleggend muzikaal samenspel, spot on…”– Jazzenzo.nl

Bekroonde jazzvocalist en songwriter Henk Kraaijeveld (NL) ontwapent zijn publiek met zijn warme stem en charmante podiumpersoonlijkheid. De zanger brengt meeslepende muziek samen met sterke poëtische teksten en verrassende improvisaties waarin het vertellen van verhalen centraal staat.

Speelse en lichtvoetige muziek worden afgewisseld met intense levendige grooves en harmonieën.

Zijn ‘all-star’ band bestaat uit enkele van de meest gewilde creatieve en energieke muzikanten uit Nederland, een garantie voor spannende muzikale interactie, zowel op het podium als met het publiek.

Begin 2018 bracht Henk zijn debuutalbum Passengers uit in het Bimhuis, Amsterdam. Het album is het resultaat van zijn samenwerking met pianist en songwriter Daan Herweg, en bevat originele nummers van Kraaijeveld/Herweg en covers.

Daan Herweg’s muziek en zijn spel als pianist is energiek, melodierijk en geconcentreerd, met soms hoekige kanten, die plotsklaps kunnen overgaan in vloeiende figuren. Daan Herweg heeft een vrijzinnige geest die denkt in kansen en mogelijkheden. De jazztraditie vormt daarbij voor hem een vertrekpunt, geen eindstation. Invloed van componisten als Debussy en Brahms is onmiskenbaar, evenals de inspiratie die Herweg opdeed aan de Manhattan School of Music in New York. Hij beweegt zich makkelijk in diverse muziek scenes, van co-productie van commerciële pop tot avant garde jazz.

Zack Lober, geboren in Montreal, Canada, via NYC en Boston, is een bassist, componist, DJ en muziekproducent die nu in Nederland is gevestigd. Hij is mede-oprichter van de veelgeprezen jazzgroepen “The Story” en “Byproduct” en leidt zijn eigen groep genaamd “The Ancestry Project”,

De in Italië geboren drummer Roberto Pistolesi, die momenteel tussen Italië, New York en Nederland woont, begon zijn jazzcarrière in de band van de wereldberoemde saxofonist Stefan Di Battista en trad met hem over de hele wereld op. Hij heeft gewerkt met jazzlegendes zoals Steve Grossman, Dave Liebman, Rick Margitza, Antonio Faraò, Peter Beets, Ameen Saleem, Dario Deidda en anderen.

Kaarten zijn vooraf te bestellen: info@deverzameling.nl

Kaarten zijn vooraf te bestellen: info@deverzameling.nl

Zie https://www.deverzameling.nl/evenementen-liemers


deel deze activiteit

Locatie

De Verzameling
Westervoort
Brouwerslaan 1a
6931ac


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden