• Alles
  • (1)
    Algemeen

Dreams,Thoughts&Poetry (Enrico Pieranunzi)

zondag 27 september 14:00 uur

Tien jaar na de release van het album “Dreams, Thoughts & Poetry” keert contrabassist/componist/producer Jasper Somsen terug naar de muziek van een van de meest productieve en nog steeds actieve Europese jazzpianisten van de afgelopen 40 jaar: Enrico Pieranunzi (Rome, 1949). Wat Jasper toen niet wist, maar wel van droomde was dat dit album de lancering bleek van zijn internationale carrière. Sinds 2012 trad hij jaarlijks op met Il Maestro, door heel Europa, met als hoogtepunt een overvolle zaal tijdens het North Sea Jazz Festival 2016. Daarnaast namen zij drie trio albums op.

Dreams, Thoughts & Poetry keert nu terug met zijn originele kernbezetting, met, naast Jasper, Bert Lochs op trompet, bugel en EVI en Florian Zeker op gitaar. De samenwerking tussen deze drie heren gaat terug naar 2002, toen nog opererend onder de naam Trio Bert Lochs. Ook dit trio gaf acte de presence op het North Sea Jazz Festival 2008 en bracht meerdere albums uit. Speciale gast is pianist/toetsenist Karel Boehlee. Deze icoon van de Nederlandse Jazz geschiedenis zal met zijn intens geraffineerde spel een geheel nieuwe dynamiek geven aan het prachtig verhalende repertoire van Enrico Piernanunzi.

Veel mensen hebben Enrico Pieranunzi al horen spelen. Hij was zeer goed bevriend met de onlangs overleden Ennio Morricone , Hij is de pianist in onder andere de filmmuziek van Cinema Paradiso. Een feestelijk tintje is dat, naast 10 jaar Dreams, Thoughts & Poetry, Enrico Pieranunzi afgelopen december 70 jaar werd.

Kaarten zijn vooraf te bestellen via info@deverzameling.nl of via 026 442 84 97

www.deverzameling.nl


deel deze activiteit

Locatie

De Verzameling
Westervoort
Brouwerslaan 1a
6931ac


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden